Byty v Praze 5 v klidném centru velkoměsta

Byty v Praze 5 v klidném centru velkoměsta

Datum publikace článku: 09. 07. 2013

Klidná lokalita v Praze

Navzdory své poloze jsou byty v Praze 5 vyhledávané jako místo klidu a aktivního i pasivního odpočinku. Už při pohledu na mapu Prahy je vidět, že v této lokalitě se to na mnoha místech pěkně zelená. Z parků a dalších přírodních koutů Prahy 5 zmíníme Bertramku, Husovy Sady, Mrázovku, Přírodní Park Prokopské a Dalejské údolí, U Nového mlýna, park Košíře-Motol nebo golfové hřiště v Motole.

Obyvatelé Prahy 5 mají tedy hned několik možností, kde trávit sobotní odpoledne či kam se jít každý den projít s kočárkem. Co se zástavby týče, setkáte se zde jak se staršími domy z předválečné éry, tak s moderními novostavbami. Právě nové byty jsou pak na Praze 5 nejžádanější. Dobrou zprávou je, že do budoucna se plánuje zásadní přestavba Smíchovského nádraží a jeho okolí, kde vyrostou nové bytové domy.

Stodůlky čekají velké změny

Developerská firma FINEP v rámci svého projektu Britská čtvrť počítá s obnovením. Projekt je vstupní branou do nově vznikající čtvrti Západní Město a nachází se v blízkosti metra Stodůlky. Vzniklo zde pět rezidenčních etap s několika stovkami nových bytů a další jsou v realizaci. Mezi ně patří i projekt rodinných domů. Jedná se o mimořádně úspěšný projekt, kdy většina bytů v Britské čtvrti je vyprodána ještě před dokončením výstavby.

<< Zobrazit všechny aktuality